pátek 7. prosince 2007

Ooooolimpija!!!

Hokejová sezoná je v plném proudu v celém světě a ne jinak tomu je i ve Slovinsku. Zavítali jsme proto na zápas místního celku Olimpija ve šlágru kola s Vienna Capitals (slovinsky je Vídeň Dunaj, čili Dunaj Capitals). Pro vysvětlenou, dva nejlepší slovinské týmy (Olimpija a Jesenice) hrají nejvyšší rakouskou soutěž a zápasy s Vídní bývají poměrně sledované. Dramatický střet slibovalo už utkání předchozí, kdy se oba celky popasovaly ve Vídni a vítězně z něj vyšla lublaňská Olimpija (5:3). Následující zápas tedy poskytoval vídeňským Capitals šanci k odvetě.
No srovnání s naší nejvyšší soutěží by zřejmě nedopadlo dobře. Hra neměla příliš spád a osobních střetů bylo jako šafránu pohříchu stejně tak, jako gólů. Účel však utkání splnilo, Portugalci a Španělé, kteří se na zápas vydali, byli spokojeni. Kupříkladu Portugalec David, poprvé v životě viděl takový velký kus ledu pohromadě. A ke hře jenom poznamenal: "It is soooo fast"! Když jsem mu řekl, že se jinde na světě hraje ještě rychleji, tak nemohl věřit.
Utkání nakonec skončilo šťastně pro domácí Olimpiji, když porazila vídeňské Capitals v poměru 2:1.
Po utkání jsme se šli projít po městě, popít svařené vínko na nábřeží a prohlédnout krásnou vánoční výzdobu, která by měla podle autorů pobízet Slovince k většímu rozmnožování a plození potomstva:-), proto motivy spermií a vajíček. Těžko říci, jaký efekt bude mít tato sociální politika. Přesně se to ukáže zřejmě někdy na přelomu měsíců srpna a září roku 2008.

fotogalerie - olimpija dunaj

Žádné komentáře: